Engels leer je het beste in Engeland zelf. Het is het land waar de taal vandaan komt. Inmiddels wordt de taal over de hele wereld gesproken. Dit geeft direct het belang ervan aan. Om internationaal mee te doen, is Engels een must. Voor jongeren een goede reden om de Engelse taalvaardigheden te verbeteren tijdens een Summer School in Engeland.

Engels als wereldtaal

Momenteel spreken bijna 2 miljard mensen wereldwijd de Engelse taal. Het Oudengels is ontstaan rond 500 na Christus in Engeland. Vervolgens ontwikkelde de taal zich door invasies en oorlogen. Shakespeare heeft er nog een een extra boost aan gegeven door wel 3000 woorden toe te voegen. Veel woorden worden nog steeds gebruikt, als manager en alligator. Doordat het Britse Rijk in haar vele kolonies het Engels oplegde, werd de taal over de hele wereld verspreid. Inwoners van Canada, Australië, Malta, India en Zuid-Afrika spreken Engels. Om internationaal zaken te doen, dien je het Engels te beheersen. Bovendien is in veel werkgebieden, als de wetenschap, economie, geneeskunde, luchtvaart en techniek, goede kennis van het Engels een vereiste. De Engelse taal is belangrijk voor je loopbaan en biedt toegang tot een internationale toekomst.

Nederlanders goed in Engels

Nederlands is een Germaanse taal, net als het Engels. Daarom is het voor ons relatief makkelijk om Engels te leren. We hebben daarnaast geen nasynchronisatie op tv en zijn gewend films, series, YouTube filmpjes en popsongs in het Engels te kijken en luisteren. Daarom hebben vele Nederlanders al een goede basis van het Engels. Toch is het belangrijk je Engelse taalvaardigheden nog verder te verbeteren. In communicatie dien je nuances te kunnen aanbrengen en de context goed te begrijpen. In een wereld waar steeds meer mensen Engels spreken, onderscheid je je door de Engelse taal vloeiend te kunnen spreken.

Op jonge leeftijd Engels leren

Als jonge kinderen een tweede taal leren, gaat dit op een natuurlijke manier, onbewust en praktisch, via de rechterhersenhelft. Later op school wordt de taal aangeleerd via tekstboeken en wordt aanspraak gemaakt op de linkerhersenhelft, het ‘denk’-gedeelte. Het is dan veel moeilijker de taal op een hoog niveau te leren beheersen. Een taal leer je dus het beste door het in de praktijk te brengen en waar kan dit beter dan in Engeland?

Engels leren in Engeland

Er zijn verschillende Summer Schools in Engeland voor scholieren waar je in de zomer je Engelse taalkennis kunt verbeteren. Er zijn programma’s in de universiteitsstad Cambridge, op een indrukwekkende boarding school in Bath, in een prachtige Engels stadje Ludlow en aan de zuidkust in Folkestone, Hastings en Swanage. Of tijdens een sportkamp in Engeland. Je verhoogt je Engels taalniveau in de communicatieve lessen en oefent met internationale jongeren tijdens het eten, de activiteiten en excursies. Zo ben je ongemerkt de hele dag met de taal bezig!

Heb je vragen? Wil je persoonlijk advies voor een Summer School in Engeland?
Neem graag contact met me op.