Summer School Brighton

15 – 19 jaar

Waarom deze Summer School?

Tijdens deze Summer School in Brighton geef je je Engels een boost en proef je alvast van het studentenleven. Het programma is voor jong volwassenen die zich willen voorbereiden op een verdere studie. De Summer School vindt plaats in een groep van 80 internationale jongeren op de universiteitscampus van de University van Sussex. Dit ligt op 15 minuten rijden van het centrum van Brighton. Een ideale locatie, want alles is op één plek!

Op de campus is alles aanwezig, van restaurants en cafés, tot supermarkt en apotheek. Je krijgt 22 pond per dag op een kaart en kunt zelf kiezen waar je ontbijt, lunch en diner gaat eten. Wat er overblijft aan het einde van de dag vervalt. Op de campus vind je ook sportfaciliteiten als een fitness room, voetbalvelden, tennisbanen en squashbanen. Het gebruik hiervan is niet inbegrepen en kun je ter plekke betalen. Verder is er Wifi en verblijf je in een moderne eenpersoonskamer met eigen badkamer op de campus.

Hoe ziet het programma eruit?

Het is een vol programma met lessen, avondactiviteiten en excursies. Je krijgt 25 uur lessen per week en dient al minimaal niveau B1 van het Engels te hebben om deel te mogen nemen. De lessen bestaan uit:
10 uur Academisch Engels: je verbetert je Engelse vaardigheden middels essay schrijven, notuleren, presenteren en het volgen van seminars.
5 uur Praktische Workshops: je leert over het leven als student en de Engelse universiteiten.
10 uur Academische vakken: je kiest een vak per week voor de middaglessen, keuze uit Business and Economics, Engineering, Humanities, IT and Computer Science, Law, Medicine, Science.

De klassen bestaan uit maximaal 14 internationale deelnemers. Zie rechtsboven een voorbeeldprogramma. Het is tegen een toeslag mogelijk extra tennislessen te nemen of adventure sports te doen.

’s Avonds zijn er gezellige en recreatieve activiteiten als paintballen, concert, mountainbiken, karten, karaoke of filmavond. In het weekend ga je de hele dag op excursie, bijvoorbeeld naar Londen, Brighton of Cambridge. Zo bezoek je de London Bridge, Tower of London en ga je shoppen in Camden Market of een shopping centre. In Brighton ga je naar de pier, loop je door de Lanes, picnic je op het strand en ga je naar de ‘Observation Tower’.

Studenten dienen de regels te volgen. De 15/16/17-jarigen dienen een aantal sociale activiteiten te doen. Bedtijd is voor 15/16/17-jarigen: 23.00 en voor 18-jarigen: 24.00. De begeleiding slaapt ook op de campus.

Voorbeeldprogramma
Standaard programma

Startdata 2022:
3, 7, 10, 17, 24 en 31 juli
7 augustus*
*=alleen 1 week mogelijk

Aankomst/vertrek:
Zondag/ zaterdag
Bij 1 week is vertrek zondag
Transfer inclusief van en naar Londen Gatwick/ Heathrow of Ashford treinstation

Prijs:
1 week: € 1875
2 weken: € 3740
3 weken: € 5610

Adventure Sports:
Tennis:

Wat is inbegrepen bij deze Summer School?

– 25 lessen (25 uur) Engelse les per week
– Test, lesmateriaal en certificaat
– Verblijf op de campus in een 1-persoonskamer met eigen badkamer
– Volpension
– Begeleiding
– Een vol programma van avondactiviteiten
– Excursies in het weekend

Foto’s Summer School Brighton

Bede's University of Sussex