Summer School Cambridge 16+

De beste taalschool van Cambridge

Cambridge is een gezellige studentenstad, waar alles gericht is op jongeren. Er studeren maar liefst 20.000 studenten per jaar. De Studio Cambridge school is de oudste en tevens beste school van de stad. Het hele jaar door kun je er een taalcursus Engels volgen. Voor korte of langere tijd. Dit volwassen programma is voor 16-25 jaar en biedt meer vrijheid dan de andere programma’s.

De Studio Cambridge school bestaat al 60 jaar en heeft een uitstekende reputatie. Ze maken gebruik van twee schoolgebouwen. In de zomer vinden de lessen plaats op Hills Road Sixth Form College en gedurende het jaar aan de Station Road,in Salisbury Villas. Beide scholen zijn centraal gelegen en hebben 20 klaslokalen, gratis WiFi, een cafetaria en een tuin.

Tijdens je Engelse taalcursus kun je verblijven in een residentie of gastgezin. De residenties liggen op 5 tot 10 minuten lopen van school. Er is een speciale residentie voor jongeren van 16/17 jaar inclusief volpension, waar 24/7 een beheerder aanwezig is. In de residentie voor 18+ is het de bedoeling dat je zelf kookt. De gastgezinnen zijn wisselend van samenstelling en wonen op maximaal 40 minuten reizen (fiets/ bus/ lopen) van school.

Je kunt kiezen tussen 20 lessen of 28 lessen per week (1 les = 45 minuten). Deze 20 lessen vinden bijna altijd ’s morgens plaats. Als je 8 middaglessen extra neemt, kies je een specialisme uit Engelse vaardigheden, Taal & Cultuur, Zakelijk Engels, IELTS/ Academisch Engels. Het is ook mogelijk om voor een langere periode een taalcursus te volgen en wellicht het officiële Cambridge examen te doen.  Na de lessen worden er leuke activiteiten georganiseerd en je kunt zelf bepalen waar je aan deelneemt. Denk aan ‘punten’ door Cambridge, Engelse quiz, volleyballen, museumbezoek, bowlen, tour door Cambridge. In de avond is er een ‘games night’ of Engelse filmavond. In het weekend kunnen studenten tegen betaling deelnemen aan een excursie naar bijv. Londen, Bath of Windsor Castle.

Studio Cambridge 16+

Hills Road Sixth Form College

Kenmerken
Leeftijd:
16-25 jaar

Cursus:
20 lessen p/week
28 lessen p/week
IELTS 4 of 6 weken
Cambridge Engels 5,6 of 8 weken

Startdata 2021/2022:
Elke week

Aankomst/vertrek:
Zondag/ zaterdag
Londen Stansted/ Heathrow/ Gatwick
Transfer op aanvraag

Prijs:
Op aanvraag

Inbegrepen:
– 20 lessen (15 uur) of 28 lessen (21 uur) Engels per week
– Test, lesmateriaal en certificaat
– Verblijf in een residentie of in een gastgezin
– Programma van 5 middag- en 1 avondactiviteit per week (middagactiviteiten vervallen bij 28 lessen)