Summer School Londen Gastgezin

12 – 17 jaar

Summer School Londen Gastgezin

12 – 17 jaar

Waarom deze Summer School?

De Summer School Londen bevindt zich in de prachtige wijk Wimbledon, waarbij je verblijft bij een gastgezin vlakbij de school. Het programma combineert het verbeteren van het Engels met dagelijkse uitstapjes in centrum Londen. Je woont voor even in Londen en ontdekt deze geweldige stad!

De school WSE bestaat al 55 jaar en wordt sinds 2014 elk jaar weer verkozen tot beste taalschool van Engeland. Het ligt in de wijk Wimbledon en heeft een grote tuin. Het is 20 minuten met de metro naar hartje centrum. Je verblijft in een tweepersoonskamer met een andere internationale deelnemer bij een gastgezin. De gastgezinnen werken vaak al jaren met de school samen. Ze weten hoe belangrijk een warm welkom is en zijn gewend buitenlandse jongeren te ontvangen. Het is inclusief volpension en voor de lunch krijg je een lunchpakket mee naar school. De badkamer deel je met het gezin. De 14-17-jarigen lopen samen naar school en de 12-13-jarigen lopen met een begeleider naar school. Het is maximaal 25 minuten.

Hoe ziet het programma eruit?

Je krijgt totaal 15 uren Engels per week. Deze bestaan uit Algemeen Engels of Green Leaders Engels plus workshops. Algemeen Engels zijn lessen waarbij je je je Engels op alle vlakken verbetert. Green Leaders zijn lessen voor jongeren van 14-17 jaar vanaf niveau B2, waarbij je andere vaardigheden inzet als teamwork, kritisch denken en problemen oplossen. Je praat over zaken waar toekomstige managers mee te maken krijgen, als duurzaam ondernemen. Naast deze lessen, kies je een onderwerp waarvan je vier workshops per week krijgt:
– Eco Teens
– Film maken en online communicatie
– Debatteren en presenteren
– Voorbereiding op universiteit
– Ontdek Londen

Vier middagen per week ga je Londen ontdekken. Je bezoekt bezienswaardigheden als London Eye, St Paul’s Cathedral, bekende musea als The British Museum, markten als Camden en Portobello. Ook ga je naar leuke wijken toe als Greenwich en is er tijd om te shoppen in Covent Garden, Oxford Street en bij Harrods. Een avond per week ontdek je Londen ‘by night’ en ga je dineren bij bijvoorbeeld het Hard Rock Cafe. Andere avonden zijn er activiteiten op school als disco en talentenjacht. Ga je twee weken of langer, dan is er een hele dagexcursie naar o.a. Oxford of Cambridge. De zondag kun je samen met je gastgezin doorbrengen of kiezen voor een optionele excursie tegen toeslag.

Wat is inbegrepen bij deze Summer School?

– 14 lessen Algemeen Engels en 4 Engelse workshops (15 uur)
– Test, lesmateriaal en certificaat
– Verblijf in een gastgezin in een 1- of 2-persoonskamer met een student van hetzelfde geslacht.
– Gedeelde badkamer en toilet
– Volpension: ontbijt en diner in gastgezin en lunchpakket
– Begeleiding
– Vier halve dagexcursies per week en avondactiviteiten

Voorbeeldprogramma
Standaard Programma

Startdata 2022:
12, 19, 26 juni
3, 10, 17, 24, 31 juli
7 en 14 augustus

Aankomst/vertrek:
Zondag/ zondag
Transfer Londen Heathrow/ Gatwick:
€ 70,- retour

Prijs:
1 week: € 1030
2 weken: € 1860
3 weken: € 2789

Green leaders:
1 week: € 1100
2 weken: € 2000
3 weken: € 3000

Toeslag 1-pk: € 60 p/wk
Toeslag zondagexcursie: € 50 p/wk
Toeslag 12/13-jarigen begeleiding van/naar school: € 60 p/wk

Foto’s Summer School Londen

Wimbledon School of English