Nike tenniskamp

11 – 17 jaar

Nike Tenniskamp

11 – 17 jaar

Waarom dit tenniskamp?

Het Nike tenniskamp is voor alle niveaus en een leuke combinatie van recreatief tennis, Engels leren en veel fun. Het tenniskamp wordt gehouden op Lancing College. Dit prachtige schoolgebouw ligt op een heuvel vlakbij Brighton met uitzicht over zee. De hoofdcoach is Gill Lemore, een zeer ervaren voorheen ATP tennisser. Hij heeft een team van coaches, die voorheen spelers van topniveau waren, om zich heen. Er nemen maximaal 45 internationale jongeren deel aan het tenniskamp.

Op het terrein van Lancing College liggen 6 grasbanen en 12 hard court banen. Bij slecht weer wordt er gebruik gemaakt van 4 indoor tennisbanen vlakbij school. Er zijn ook een 25 meter zwembad en een ‘players lounge’. Dit is een gezamenlijke ruimte met tv, tafelvoetbal, een tafeltennistafel en spelcomputer. Er is gratis Wifi en wasmogelijkheid. Je slaapt in een 1, 2-persoonskamer of slaapzaal, waar je overnacht met andere deelnemers van hetzelfde geslacht.

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma Engels & tennis bestaat uit een dagdeel Engelse lessen en een dagdeel tennis. De Engelse lessen zijn een leuke afwisseling van het standaard Engels en Engels gericht op het tennis. Je werkt ook samen met andere jongeren aan een project.

Op de tennisbaan werken de coaches met 1:4 en 1:6. Je wordt technisch, tactisch en fysiek uitgedaagd, op een leuke manier. Zo leer je kracht, bewegingen, consistentie, grip en tactiek onder de knie te krijgen. Door een individuele beoordeling wordt er een ontwikkelplan voor je opgesteld.

‘s Avonds is er een activiteit samen met de andere deelnemers van het golfkamp en voetbalkamp. Je gaat bijvoorbeeld bowlen of zwemmen of je kunt lekker relaxen in de Players Lounge. Op zaterdag ga je op excursie. Dit is of een echte tenniservaring op Petworth House of naar Wimbledon, waar je een rondleiding krijgt. In de programma’s hiernaast zie je welke excursie op welke datum plaatsvindt. Als je twee weken blijft, heb je beide excursies op zaterdag en ga je op zondag ook naar Londen. Je bezoekt Niketown en krijgt een wandeltour.

Wat is inbegrepen bij het tenniskamp?

– Engels & Tennis: 12,5 uur Engels + 16,5 uur tennis per week
– Verblijf op de campus in een 1 of 2-persoonskamer of slaapzaal met jongeren van hetzelfde geslacht
– Gedeelde badkamer en toilet
– Volpension bestaande uit 3 maaltijden per dag en avondsnack
– Begeleiding en sportcoaching van een professioneel team
– Nike pakket met een Nike tennis outfit
– Engels lesmateriaal en certificaat
– Een excursie bij 1 week of 3 excursies bij 2 weken

Startdata 2019:
1, 8, 15, 22 en 29 juli
5 en 12* augustus
*= alleen 1 week

Aankomst/vertrek:
Maandag/ zondag
Londen Heathrow/ Gatwick
Transfer op aanvraag

Prijs:
1 week: € 1495
2 weken: € 2995

Foto’s Nike Tenniskamp Engeland

Lancing College