Summer School Bath

8 – 12 & 13 – 17 jaar

Summer School Bath

8 – 12 & 13 – 17 jaar

Waarom deze Summer School?

Deze Summer School in Bath wordt georganiseerd op één van de oudste en mooiste boarding schools van Engeland: Downside School. Het prachtige gebouw ligt op een groot landgoed aan de voet van een heuvel, op 25 minuten rijden van Bath. Bath is een historische plek met Unesco bezienswaardigheden als romeinse baden, romantische bruggen en een abdij. Het ligt in het zuidwesten van Engeland. 

De school heeft goede faciliteiten. Er is een uitgestrekt terrein met sportvelden voor voetbal, rugby en cricket. Daarnaast zijn er volley- en basketbalvelden en tennisbanen. In het schoolgebouw is een verwarmd 25-meter zwembad en een sporthal. Tevens vind je er een groot theater, kunstlokaal en historische eetzaal. Je verblijft in een eenpersoonskamer op de campus. Er zijn separate residenties voor jongens en meisjes.

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma is van woensdag tot woensdag. De 20 Engelse lessen (1 les = 45 minuten) vinden plaats van donderdag t/m maandag. Daarnaast kun je tegen een toeslag ook professionele tennislessen (6 uren) of paardrijlessen (6 uren) nemen. Ook kun je als je op 29 juli start, kiezen voor 6 speciale Harry Potter activiteiten.

Na de lessen worden er activiteiten georganiseerd waaruit je er twee per dag kunt kiezen. Dit zijn koken, digitale fotografie, zwemmen, kunst, dansen of andere sporten. Op dinsdag en woensdag is er een hele dagexcursie naar o.a. Londen, Bristol, Oxford, Salisbury, Stonehenge. Elke week is er ook een halve dagexcursie naar Bath, met wandeltour en shoppen. Activiteiten en excursies zijn altijd onder begeleiding.

Wat is inbegrepen bij deze Summer School?

– 20 lessen (15 uur) Engelse les per week (+ eventueel 12 uren academisch)
– Test, lesmateriaal en certificaat
– Verblijf op de campus in een 1-persoonskamer. Er zijn ook 2- en 4-8- persoonskamers met jongeren van hetzelfde geslacht.
– Gedeelde badkamer en toilet
– Volpension, geserveerd in de eetzaal op de campus (lunchpakket op excursie)
– Begeleiding
– Een vol programma van middag- en avondactiviteiten
– Halve dagexcursie
– Hele dagexcursie op dinsdag (en woensdag indien geen aankomst- /vertrekdag)

‘Voor mijn zoon is het een hele goede en indrukwekkende ervaring geweest. De school was indrukwekkend (het gebouw) en ze hebben veel leuke dingen ondernomen. Hij was (gelukkig) de enige Nederlander dus dat was heel goed i.v.m. de taal. Hij heeft ook veel vrienden gemaakt uit Mexico! Ik vond het allemaal heel erg positief en ik weet zeker dat we volgend jaar weer gaan herhalen.’
Moeder uit Rotterdam

Startdata 2020:
Helaas is deze Summer School voor 2020 afgelast.

Aankomst/vertrek:
Woensdag/ woensdag
Bristol Airport
Transfer € 155 retour

Prijs:
1 week: € 1060
2 weken: € 2120
3 weken: € 3175
Toeslag tennis: € 170 p/wk
Toeslag paardrijden: € 295 p/wk
Toelsag Harry Potter: € 110 p/wk

Foto’s Summer School Bath

Kings Education