Summer School Bath

13 – 17 jaar

Summer School Bath

13 – 17 jaar

Waarom deze Summer School?

Deze Summer School in Bath wordt georganiseerd op één van de oudste en mooiste boarding schools van Engeland: Downside School. Het prachtige gebouw ligt op een groot landgoed aan de voet van een heuvel, op 25 minuten rijden van Bath. Bath is een historische plek met Unesco bezienswaardigheden als romeinse baden, romantische bruggen en een abdij. Het ligt in het zuidwesten van Engeland. 

De school heeft goede faciliteiten. Er is een uitgestrekt terrein met sportvelden voor voetbal, rugby en cricket. Daarnaast zijn er volley- en basketbalvelden en tennisbanen. In het schoolgebouw is een verwarmd 25-meter zwembad en een sporthal. Tevens vind je er een groot theater, kunstlokaal en historische eetzaal. Je verblijft in een eenpersoonskamer op de campus. Er zijn separate residenties voor jongens en meisjes.

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma is van woensdag tot woensdag. De 20 Engelse lessen (1 les = 45 minuten) vinden plaats van donderdag t/m zondag plus dinsdag. Daarnaast kun je tegen een toeslag ook professionele tennislessen (6 uren) of paardrijlessen (2x 3 uren) nemen. Ook kun je als je op 3 augustus start, kiezen voor een speciale 2-weekse Harry Potter cursus. De lessen zijn in het thema van Harry Potter. Tevens bezoek je de Harry Potter Studio in Londen en Christchurch College en Bodleian Library in Oxford. Er zijn ook een quiz, disco en filmavond in het teken van Harry Potter.

Na de lessen worden er activiteiten georganiseerd waaruit je er twee per dag kunt kiezen. Dit zijn koken, digitale fotografie, zwemmen, kunst, dansen of andere sporten. Op maandag en woensdag is er een hele dagexcursie naar o.a. Londen, Bristol, Oxford, Salisbury, Stonehenge. Elke week is er ook een halve dagexcursie naar Bath, met wandeltour en shoppen. Activiteiten en excursies zijn altijd onder begeleiding. Zie rechtsboven het voorlopige programma 2022.

Wat is inbegrepen bij deze Summer School?

– 20 lessen (15 uur) Engelse les per week
– Test, lesmateriaal en certificaat
– Verblijf op de campus in een 1-persoonskamer. Er zijn ook 2- en 4-8- persoonskamers met jongeren van hetzelfde geslacht.
– Gedeelde badkamer en toilet
– Volpension, geserveerd in de eetzaal op de campus (lunchpakket op excursie)
– Begeleiding
– Een vol programma van middag- en avondactiviteiten
– Halve dagexcursie
– Hele dagexcursie op dinsdag (en woensdag indien geen aankomst- /vertrekdag)

‘Voor mijn zoon is het een hele goede en indrukwekkende ervaring geweest. De school was indrukwekkend (het gebouw) en ze hebben veel leuke dingen ondernomen. Hij was (gelukkig) de enige Nederlander dus dat was heel goed i.v.m. de taal. Hij heeft ook veel vrienden gemaakt uit Mexico! Ik vond het allemaal heel erg positief en ik weet zeker dat we volgend jaar weer gaan herhalen.’

Startdata 2022:
6, 13, 20, 27 juli
3 en 10* augustus
*alleen 1 week mogelijk

Aankomst/vertrek:
Woensdag/ woensdag
Bristol Airport
Transfer € 165 retour

Prijs:
1 week: € 1125
2 weken: € 2245
3 weken: € 3350
Toeslag tennis: € 180 p/wk
Toeslag paardrijden: € 320 p/wk
Toeslag Harry Potter: € 135 p/wk

Foto’s Summer School Bath

Kings Education