Summer School Cambridge

16 – 19 jaar

Summer School Cambridge

16 – 19 jaar

Waarom deze Summer School?

Cambridge is met 20.000 studenten per jaar een echte universiteitsstad. De Summer School in Cambridge vindt plaats op colleges van de universiteiten, namelijk op Ridley Hall College en Newnham College. Beiden liggen in het centrum en hebben een typisch Engelse schoolcampus: oude prachtige gebouwen met indrukwekkende eetzalen en omgeven door tuinen.  Deze Summer School heeft een uitstekende internationale reputatie en wordt al 50 jaar georganiseerd.

Op de campus zijn er 11 klaslokalen, accommodatie, als ook een gemeenschappelijke ruimte om te relaxen. Er heerst een typische studentensfeer en is daarom geschikt voor jongeren van 16 t/m 19 jaar. Er is gratis Wifi in bepaalde ruimtes. Je hebt je eigen kamer op de campus. Er zijn enkele 2-persoonskamers beschikbaar.

Hoe ziet het programma eruit?

Je kunt kiezen tussen 20 lessen of 28 lessen per week (1 les = 45 minuten). Deze vinden ’s morgens of ’s middags plaats. Als je 8 lessen extra kiest, krijgt je afhankelijk van je niveau Engelse vaardigheden of Academisch Engels. Dit omvat onder andere leren presenteren, online onderzoek doen en debatteren.

Na de lessen worden er leuke activiteiten georganiseerd, als ‘punten’ door Cambridge, t-shirt maken, volleyballen, museumbezoek, tour door Cambridge. In de avond is er een disco, ‘games night’ of Engelse filmavond. Je kunt zelf kiezen welke van de aangeboden activiteiten je gaat doen. Je hebt ook een middag vrij. Op zaterdag is er een hele dagexcursie naar London of Windsor.

Dit programma is ideaal voor volwassen tieners. Er wordt van hen verwacht dat ze alle lessen volgen en meedoen met de verplichte activiteiten en excursies. Er is ook wat vrije tijd en avondactiviteiten zijn facultatief. Deelnemers dienen om 21.30 binnen te zijn en om 23.00 in hun kamer te zijn. Roken en alcohol zijn verboden.

Wat is inbegrepen bij deze Summer School?

– 20 lessen (15 uur) of 28 lessen (21 uur) Engelse les per week
– Test, lesmateriaal en certificaat
– Verblijf op de campus in een 1- (of 2-persoonskamer met een student van hetzelfde geslacht).
– Gedeelde badkamer en toilet
– Volpension, geserveerd in de eetzaal op de campus (lunchpakket op excursie)
– Begeleiding
– Een vol programma van middag- en avondactiviteiten (middagactiviteiten vervallen bij 28 lessen).
– Avondactiviteiten zijn facultatief. Jongeren mogen de campus af en moeten om 21.30 binnen zijn.
– Een hele dagexcursies op zaterdag, meestal naar Londen

Ik heb kort gezegd een geweldige week gehad. Het was een bijzondere en leerzame ervaring, ik heb internationale vrienden gemaakt (waar ik nog steeds contact mee heb), Engels geleerd, Cambridge leren kennen en nog veel meer. Ik zou het iedereen aanraden! Iedereen was stuk voor stuk zo ontzettend aardig. De sfeer, alles! Het was geweldig en ik hoop dan ook dat zo veel mogelijk mensen het zullen doen. Het is een week die ik me mijn leven lang niet meer zal vergeten! 

Startdata 2022:
3, 10, 17, 24, 31 juli
7 augustus*
*= alleen 1 week mogelijk

Aankomst/vertrek:
Zondag/ zondag
Londen Stansted/ Heathrow
Transfer € 70 retour

Prijs:
1 week: € 1795
2 weken: € 2900
3 weken: € 3965

Ridley Hall College