Taalcursus voor jongeren Cambridge

Buiten de zomer
14 – 17 jaar

Taalcursus voor jongeren Cambridge

Buiten de zomer
14 – 17 jaar

Waarom deze taalcursus voor jongeren?

Deze Engelse taalcursus voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar wordt gegeven in Cambridge. Het programma vindt plaats buiten de zomervakantie en is daarom ideaal voor in de voorjaars-, mei- of herfstvakantie. De taalcursus wordt gegeven op de taalschool Studio Cambridge. Dit is een gerenommeerde school, die zich al meer dan 50 jaar Engelse lessen geeft. Het schoolgebouw ligt op 15 minuten lopen van het centrum en 3 minuten van het station. Hier worden ook de lessen voor volwassenen gegeven.

Er zijn 23 klaslokalen, een Learning Centre, een bibliotheek met multimedia faciliteiten en een kantine. Achter het schoolgebouw ligt een mooie tuin. Er is gratis Wifi. Je verblijft in een Engels gastgezin op basis van volpension. De lunch is doordeweeks op school. De samenstelling van het gastgezin kan variëren van een gezin met kinderen tot een man of vrouw die alleen woont, met of zonder huisdieren. Je kunt je voorkeuren doorgeven bij het boeken.

Hoe ziet het programma eruit?

Je krijgt Intensief Engels van 28 lessen per week (1 les = 45 minuten). ’s Morgens krijg je de algemene groepslessen (20 lessen) met andere internationale deelnemers. Deze zijn gericht op luisteren, spreken, grammatica en schrijfvaardigheid. Daarnaast krijg je ’s middags nog 8 lessen die in het teken staan van ‘New World Skills’. De focus ligt hierbij op vaardigheden die je in deze moderne wereld kunt gebruiken. Denk aan mini-presentatie houden, debatteren, effectief online onderzoek doen, internationale culturele bewustwording, onderhandelen en overtuigen, essays schrijven.

Per week zijn er in de middag 2 begeleide studiesessies en 3 middagactiviteiten. Dit zijn bijvoorbeeld t-shirt ontwerpen, wandeltour door Cambridge centrum, bowlen, punten op de rivier. Dit is inclusief een cultureel bezoekje in Cambridge op vrijdagmiddag. Let op: weekendexcursies zijn niet inbegrepen en worden optioneel aangeboden.

Wat is inbegrepen bij deze taalcursus voor jongeren?

– Taalcursus Engels 28 lessen (21 uur) per week
– Test, lesmateriaal en certificaat
– Verblijf in een gastgezin in een tweepersoonskamer met een internationale jongere van hetzelfde geslacht
– Volpension, waaronder lunch op school doordeweeks
– 1x per week schoon beddengoed en schone handdoeken

– Gedeelde badkamer en toilet
– Begeleide studiesessies
– Middagactiviteiten (let op: geen weekendexcursies)

Startdata 2022:
Elke zondag tussen 2 januari en 3 juli en tussen 28 augustus en 18 december 2022.

Aankomst/vertrek:
Zondag/ zondag
Londen Stansted/ Heathrow
Transfer € 70 retour

Prijs:
1 week: € 1015
2 weken: € 1665
3 weken: € 2265

Foto’s Summer School Cambridge

Lucy Cavendish College