Summer School Schwarzsee

Engels 10-14 & 15-17 jaar

Waarom deze Summer School?

Wil jij Engels leren in Zwitserland op een plek in de natuur? De Summer School Schwarzsee vindt plaats in de Zwitserse bergen aan een meer. Het verhaal gaat dat het water in het meer zo donker is, omdat een reus zijn voeten erin heeft gewassen. De locatie is geweldig met in het programma veel buitenactiviteiten. Zo ga je wandelen in de bergen, zwemmen en suppen op het meer en ’s avonds gezellig bij een kampvuur zitten. Samen met internationale en Zwitserse jongeren.

De campus ligt op 300 meter van het meer en op 10 minuten lopen van het dorpje Schwarzsee. In 2016 is de volledige campus gerenoveerd. Er zijn meerdere ruime klaslokalen, een gezamenlijke ruimte en moderne slaapkamers. Naast het schoolgebouw is een groot sportcomplex, met binnen een fitnessruimte. Buiten zijn er beach volleybalvelden, voetbalvelden, basketbalveld en een klimwand. Ook zijn er tafeltennis-, biljard- en tafelvoetbaltafels. Je slaapt in een vierpersoonskamer met badkamer met andere internationale deelnemers. Het is mogelijk tegen een toeslag een tweepersoonskamer te boeken.

Hoe ziet het programma eruit?

De Engelse lessen zijn in kleine groepjes van 6 jongeren. Je kunt kiezen uit ochtendlessen of middaglessen, welke iets goedkoper zijn. De lessen zijn vooral gericht op communiceren. Twee keer per week worden er workshops gegeven. Je kunt dan kiezen uit sportieve workshops als voetbal, volleybal of tennis. Of je kiest voor creatieve workshop als schilderen, graffiti, dansen of een kookworkshop. Daarnaast ga je twee keer per week eropuit als een wandeltocht door de bergen of zwemmen/ suppen/ relaxen bij het meer. Verder is het ’s avonds altijd gezellig tijdens de disco, karaoke, spellen spelen als weerwolven of gewoon gezellig bij het kampvuur zitten en muziek maken. Op zaterdag ga je op excursie in de omgeving naar bijvoorbeeld een Zwitserse Chocoladefabriek, Gruyeres of Freiburg of pretpark Gantrisch.

Wat is inbegrepen bij deze Summer School Schwarzsee?

– 20 taallessen (15 uren) per week
– Test, lesmateriaal en certificaat
– Verblijf in een vierpersoonskamer met badkamer.
– Volpension, geserveerd in de eetzaal (lunchpakket op excursie)
– Begeleiding
– Middag- en avondactiviteiten
– Een dagexcursie op zaterdag

Voorbeeldprogramma
Programma 1 week

Startdata 2022:
17, 24, 31 juli
8 augustus

Aankomst/vertrek:
Zondag/ zaterdag
Transfer retour Genève airport € 145. Vanaf treinstations op aanvraag.

Prijs:
Middaglessen
14.00-17.30

1 week: € 1195
2 weken: € 1865
3 weken: € 2670

Ochtendlessen
9.00-12.30
1 week: € 1335
2 weken: € 2150
3 weken: € 3095

Foto’s Summer School Schwarzsee

Schwarzsee