De eindexamens zijn achter de rug en de diploma’s uitgereikt. Maar jij gaat na de zomer juist starten met je laatste jaar. Wil je je Engels verbeteren voor je eindexamenjaar begint? Volg dan in je vakantie een zomercursus Engels. Het is de ideale combinatie van je Engels verbeteren en vakantie vieren in het buitenland. De lessen worden op een leuke manier gegeven en daarnaast onderneem je verschillende sociale, sportieve en culturele activiteiten en ga je op excursie. Je maakt veel nieuwe internationale vrienden. Ongemerkt hoor je en spreek je de hele dag Engels. Een uitstekende manier om je Engels te verbeteren voor je eindexamenjaar!

Excursie Londen Summer Schools Cambridge

Zomercursus Engels

Je kunt je Engels verbeteren in Engeland, op Malta en in Amerika. De zomercursus wordt georganiseerd door een taalschool ter plaatse. De Engelse lessen zijn meestal ‘s morgens. Ze zijn vooral gericht op communicatie, zijn interactief en worden gegeven door een ‘native speaker’. De klassen worden ingedeeld op niveau. De niveaus van het Europees Referentiekader worden aangehouden. Dit is van A1 tot C2, van basiskennis tot vergevorderd. De klassen zijn klein en bestaan uit 10 tot 15 internationale jongeren. Onderling moet je ook Engels praten, want deelnemers komen onder andere uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Zwitserland.

Wat doe je naast de lessen?

‘s Middags en ‘s avonds zijn er vele activiteiten, sportmogelijkheden en excursies. Je gaat naar het strand, watersporten, bezoekt een stad of bezienswaardigheid, gaat samen bbq-en, karaoke zingen of krijgt les in tennis of paardrijden. Het is een vol en verplicht programma. Zodoende kan er ook begeleiding worden geboden. Alles gaat wederom in het Engels, dus ook tijdens de activiteiten blijf je je Engels verbeteren.

Waar kun je een zomercursus Engels volgen?

Er zijn veel plaatsen waar je je Engels kunt verbeteren voor je eindexamenjaar. Ik heb drie populaire bestemmingen voor je op een rij gezet. De verschillen zitten niet zo zeer in de manier van lesgeven, maar meer in de locatie, faciliteiten van de school en geboden activiteiten.
1. Cambridge is een populaire bestemming in Engeland. Het is een bruisende universiteitsstad. Elk jaar studeren er meer dan 20.000 jongeren. Er zijn hier verschillende programma’s voor verschillende leeftijden. Ze vinden veelal plaats op een prachtige Engelse schoolcampus, dat onderdeel is van de universiteit. Voor jongeren van 13 tot en met 25 jaar.
2. In Reading heb je les op een campus met vele sportfaciliteiten en een verwarmd binnenzwembad. Tevens zijn Harry Potter lessen onderdeel van het programma. Voor jongeren van 10 tot en met 16 jaar.
3. Malta is een goedkopere bestemming. Hier kun je je Engels verbeteren in de zon! De taalschool ligt op loopafstand van het strand en je kunt ook  watersporten. Voor jongeren van 11 tot en met 17 jaar. Ook in de herfstvakantie.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Wil je persoonlijk advies om je Engels te verbeteren? Neem contact op of lees verder op Summer Schools Abroad.