Summer School Brighton

13 – 18 jaar

Summer School Brighton

13 – 18 jaar

Waarom deze Summer School?

Deze Summer School vindt plaats op Lancing College in Brighton en er nemen meer dan 200 internationale jongeren aan deel. De historische campus is in dezelfde ‘Harry Potter’ stijl gebouwd als de colleges in Cambridge en Oxford. Het ligt boven op een heuvel, met prachtig uitzicht op de zee en de stad. Alles is op één plek: de klaslokalen, de accommodatie, de eetzaal, sportvelden. Het is ideaal, want je hebt geen reistijd en verblijft in een veilige omgeving. Bovendien is het een perfecte basis om Brighton en Londen te ontdekken.

De schoolcampus heeft vele faciliteiten. Er is een prachtige eetzaal, waar je ontbijt, lunch en diner krijgt. Bovendien is er een sporthal, zwembad, squashbanen, theater, dansstudio en kunstlokaal. Naast het schoolgebouw zijn uitgestrekte sportvelden en tennisbanen. Op de campus zijn meerdere residenties, voor jongens en meiden gescheiden. De meeste slaapkamers hebben één of twee bedden, er zijn ook kamers met drie tot zeven bedden. Er is een gezamenlijke badkamer en ruimte om te relaxen. Uiteraard is er Wifi in de gezamenlijke ruimtes en in de meeste residenties.

Hoe ziet het programma eruit?

De Engelse lessen bestaan uit taalvaardigheden in de ochtend, gevolgd door verdiepende lessen en in de middag nog een projectgroep. Bij de verdiepende lessen worden materialen en media ingezet. In de projectgroep ga je in een groep onderzoek doen over een wekelijks onderwerp. Aan het einde van de week gaan jullie de resultaten op een creatieve manier presenteren, als in een sketch/ debat/ nieuwsbericht. De klassen bestaan uit maximaal 14 internationale deelnemers.

Het is mogelijk om een extra academie te volgen en bij te boeken. Dit is 3 tot 6 uur per week en vervangt enkele activiteiten. Je kunt kiezen uit kritisch denken, essay schrijven, film & animatie, internationale betrekkingen, management, masterchef of presenteren. Of voor sportlessen voetbal, tennis, golf of paardrijden.

In de namiddag kun je een sportieve of creatieve activiteit kiezen, als bootcamp, tennis, zwemmen, voetbal, rugby, yoga of kleding ontwerpen, zingen. Op woensdagmiddag is er een middagexcursie in de nabije omgeving. In het weekend zijn er hele dagexcursies. Op zaterdag is dit regelmatig naar Londen, waarbij je een bezienswaardigheid bezoekt. De excursie op zondag is vaak wat relaxter en gaat naar een kustplaats als Eastbourne of Hasting. Hierbij lunch je vaak in het park, struin je over het strand en kun je shoppen. ’s Avonds zijn er sociale activiteiten op de campus als talentenjacht, disco, sporttoernooi, muziek quiz, zwemmen.

Voorbeeldprogramma
Standaard programma

Startdata 2022:
3, 10, 17, 24 en 31 juli
7 augustus*
*= alleen 1 week mogelijk

Aankomst/vertrek:
Zondag/ zaterdag*
*Bij 1 week is vertrek op zondag en de zaterdagexcursie inclusief
Transfer inclusief van en naar Londen Gatwick/ Heathrow of St Pancras treinstation

Prijs:
1 week: € 1525
2 weken: € 3040
3 weken: € 4560

Extra academie:
Data en prijzen op aanvraag

 

Wat is inbegrepen bij deze Summer School?

– 22,5 uren Engelse les per week
– Test, lesmateriaal en certificaat
– Verblijf op de campus in een een of tweepersoonskamer
– Gedeelde badkamer en toilet
– Volpension, geserveerd in de eetzaal op de campus (lunchpakket op excursie)
– Begeleiding
– Programma van middag- en avondactiviteiten
– Transfer retour

Foto’s Summer School Lancing College in Brighton

Bede's Lancing College