Summer School België

Engels/ Frans/ Duits/ Nederlands
9-11 & 12-17 jaar

Waarom deze Summer School?

Deze Summer School in België wordt gehouden lekker dichtbij huis, in de Belgische Ardennen. De uitgestrekte schoolcampus ligt in Saint-Roch, vlakbij Ferrieres. Je kunt een intensief programma Engels, Frans, Duits of zelfs Nederlands kiezen, wat handig kan zijn voor expat kinderen. Het is een multiculturele belevenis vlakbij huis!

Met internationale jongeren verblijf je op de schoolcampus. Er zijn klaslokalen, sportvelden, tennisbanen, een eetzaal en verschillende relax ruimtes. Tevens is er gratis Wifi. Je verblijft in een eenpersoonskamer en deelt de badkamer. Het is op aanvraag ook mogelijk de kamer delen met een vriend/-in of broer/zus.

De Summer School wordt georganiseerd door Ceran. Dit is hèt taalinstituut van België, vergelijkbaar met ons instituut in Vught. Zij heeft haar eigen succesvolle Ceran-lesmethode. Deze wordt gedurende het jaar ook toegepast op de executives/ volwassenen op de hoofdlocatie in Spa. Bekende Nederlanders en Belgen hebben hier hun taalvaardigheden verbeterd.

Hoe ziet het programma eruit?

Het intensieve programma bestaat uit 6 lessen per dag van 45 minuten, voor alle niveaus. De lessen zijn in kleine klassen met maar 7-9 internationale leerlingen. In de middag is er een leuke creatieve of sportieve activiteit, als schilderen, badmintonnen, voetballen of zwemmen. ’s Avonds is er nog een sociale activiteit. Op woensdag en in het weekend is er een hele dagexcursie naar een interessante plaats/ bezienswaardigheid in de omgeving. Zo breng je een bezoekje aan Luik of Brussel. Volpension is inbegrepen en doordat je samen met de begeleiding eet, verbeter je ook dan je taalkennis.

Naast de taallessen is het ook mogelijk om professionele sportlessen/ coaching bij te boeken voor tennis, golf of paardrijden. Dit wordt aangeboden op specifieke data in juli en augustus en wordt gehouden ’s middags tussen 16.30 en 19.00. Dan vervallen de creatieve/ sportieve activiteiten.

Wat is inbegrepen bij deze Summer School in België?

– 28 taallessen (21 uren) per week
– Test, lesmateriaal en certificaat
– Verblijf op de campus in een eenpersoonskamer met gedeelde badkamer.
– Volpension, geserveerd in de eetzaal op de campus (lunchpakket op excursie)
– Begeleiding
– Middag- en avondactiviteiten
– Een dagexcursie op woensdag en bij twee weken ook op zaterdag en zondag

Onze dochter heeft het super gevonden. Ze zag er tegenop, maar al snel was het ijs gebroken. De lesstof was goed te volgen. Wat ze heeft geleerd, is om Engels te spreken met andere leerlingen en het contact leggen met andere leerlingen. De sport activiteiten vond ze super leuk. Volgend jaar wil ze met haar nieuwe vriendinnen afspreken in Brussel. Het was een geslaagde week!

Voorbeeldprogramma
Programma 1 week

Startdata 2022:
Engels en Frans:
26 juni, 3, 10, 17, 24 en 31 juli
7, 14 en 21 augustus
Duits: 3, 10, 17 en 24 juli
Nederlands: 31 juli, 7, 14 en 21 augustus

Aankomst/vertrek:
Zondag/ zaterdag
Transfers mogelijk vanaf Luik/ Brussel station of luchthaven. Prijs op aanvraag.

Prijs:
1 week: € 1575
2 weken: € 3150
3 weken: € 4725
Extra privélessen of lessen golf/ paardrijden of tennis op aanvraag.

Foto’s Summer School België

CERAN