Summer School Ferrieres

Engels/ Frans/ Duits/ Nederlands 9-17 jaar

Waarom deze Summer School?

Deze Summer School wordt gehouden lekker dichtbij huis, in Ferrieres, in de Belgische Ardennen. Je kunt hier een Engels, Frans, Duits of zelfs een Nederlands programma kiezen, wat handig kan zijn voor expat kinderen. Met internationale jongeren verblijf je op een historische schoolcampus. Dit is een oude boarding school. Er zijn leslokalen, eetzalen, voetbalvelden, een sporthal, beachvolleybalvelden, tennisbanen en tafeltennistafel. Tevens is er een gratis Wifi-zone. Je verblijft in een van de 180 eenpersoonskamers met wastafel. De badkamer deel je met andere jongeren. Het is een multiculturele belevenis vlakbij huis!

De Summer School wordt georganiseerd door Ceran. Dit is hèt taalinstituut van België, vergelijkbaar met ons instituut in Vught. Zij heeft haar eigen succesvolle Ceran-lesmethode. Deze wordt gedurende het jaar ook toegepast op de executives/ volwassenen op de hoofdlocatie in Spa. Bekende Nederlanders en Belgen hebben hier hun taalvaardigheden verbeterd.

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma bestaat uit 28 lessen per week (1 les = 45 minuten), voor alle niveaus. De lessen zijn ‘s morgens in kleine klassen met maar 4 leerlingen. In de middag zijn er leuke creatieve en sportieve activiteiten als volleybal, dansen, voetbal en badminton. In de avond zijn er nog sociale activiteiten. Volpension is inbegrepen en doordat je samen met de begeleiding eet, verbeter je ook dan je taalkennis. Op woensdag is er een halve dagexcursie en in het weekend zijn er dagexcursies naar interessante plaatsen in de omgeving.

Wat is inbegrepen bij deze Summer School?

– 28 lessen (21 uren) taalles per week
– Test, lesmateriaal en certificaat
– Verblijf op de campus in een eenpersoonskamer. Tweepersoonskamer op aanvraag.
– Gedeelde badkamer en toilet
– Volpension, geserveerd in de eetzaal op de campus (lunchpakket op excursie)
– Begeleiding
– Een vol programma van middag- en avondactiviteiten
– Een dagexcursie op zaterdag

Startdata 2020:
21 en 28 juni
5, 12, 19 en 26 juli
2, 9 en 16 augustus

Aankomst/vertrek:
Zondag/ zaterdag

Prijs:
1 week: € 1500
2 weken: € 3000
Extra privélessen of lessen golf/ paardrijden of tennis op aanvraag.

Foto’s Summer School Ferrieres

CERAN