Summer School Spa

Engels/ Frans/ Nederlands 12-17 jaar

Waarom deze Summer School?

Deze Summer School wordt gehouden lekker dichtbij huis, in de Belgische Ardennen. Normaliter in Ferrieres, maar door de Corona situatie mogen er maximaal 50 jongeren deelnemen en is het verplaatst naar de hoofdlocatie in Spa, zie de foto hierboven. De schoolcampus ligt in de bossen net buiten de stad. Spa staat bekend om haar bronwater en het circuit Spa-Francorchamps. Je kunt een intensief Engels, Frans of zelfs een Nederlands programma kiezen, wat handig kan zijn voor expat kinderen. Het is een multiculturele belevenis vlakbij huis!

Met internationale jongeren verblijf je op de schoolcampus. Er zijn leslokalen, residenties, een sportveld, jeu-de-boules baan, tennisbaan, een eetzaal en verschillende relax ruimtes. Tevens is er een gratis Wifi. Je verblijft in een tweepersoonskamers met badkamer met een andere internationale deelnemer. Je kunt de kamer ook delen met een vriend/-in of broer/zus. Een eenpersoonskamer is op aanvraag en tegen een toeslag.

De Summer School wordt georganiseerd door Ceran. Dit is hèt taalinstituut van België, vergelijkbaar met ons instituut in Vught. Zij heeft haar eigen succesvolle Ceran-lesmethode. Deze wordt gedurende het jaar ook toegepast op de executives/ volwassenen op de hoofdlocatie in Spa. Bekende Nederlanders en Belgen hebben hier hun taalvaardigheden verbeterd.

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma bestaat uit 6 lessen per dag van 45 minuten, voor alle niveaus. De lessen zijn in kleine klassen met maar 6 internationale leerlingen. In de middag is ruimte voor zelfstudie/ huiswerk en is er een leuke creatieve of sportieve activiteit. In de avond is er nog een sociale activiteit. Op woensdag is er een halve dagexcursie en in het weekend is er een dagexcursie naar een interessante plaats/ bezienswaardigheid. In verband met corona, zullen de activiteiten zoveel mogelijk buiten plaatsvinden en de excursies zoveel mogelijk in de omgeving. Volpension is inbegrepen en doordat je samen met de begeleiding eet, verbeter je ook dan je taalkennis. In de eetzaal worden hygiëne maatregelen in verband met corona nageleefd.

Wat is inbegrepen bij deze Summer School?

– 28 taallessen (21 uren) per week
– Test, lesmateriaal en certificaat
– Verblijf op de campus in een tweepersoonskamer met badkamer.
– Volpension, geserveerd in de eetzaal op de campus (lunchpakket op excursie)
– Begeleiding
– Middag- en avondactiviteiten
– Een dagexcursie op zaterdag in de omgeving

Onze dochter heeft het super gevonden. Ze zag er tegenop, maar na kennismaking met haar kamergenoot was het ijs gebroken. De lesstof was goed te volgen. Wat ze heeft geleerd, is om Engels te spreken met andere leerlingen en het contact leggen met andere leerlingen. De sport activiteiten vond ze super leuk. Volgend jaar wil ze met haar nieuwe vriendinnen afspreken in Brussel. Het was een geslaagde week!

Startdata 2020:
5, 12, 19 en 26 juli
2, 9 en 16 augustus
Nederlands alleen op 9 en 16 augustus

Aankomst/vertrek:
Zondag/ zaterdag

Prijs:
1 week: € 1500
2 weken: € 3000
Extra privélessen of lessen golf/ paardrijden of tennis op aanvraag.
Toeslag eenpersoonskamer € 250 p/ week

Foto’s Summer School België

CERAN