Summer School La Rochelle

13 – 17 jaar

Summer School La Rochelle

13 – 17 jaar

Waarom deze Summer School?

La Rochelle is een gezellige stad aan de Franse westkust, tussen Nantes en Bordeaux. Het staat bekend om haar mooie haven met de oude torens. Voor de kust liggen drie prachtige eilanden als Ile de Ré. Ook Fort Boyard ligt hier. Er zijn stranden en vele watersport mogelijkheden. Een ideale plek om je zomer door te brengen!

De school heeft 12 klaslokalen en ligt vlakbij de haven. Je verblijft in de residentie met zwembad en dakterras, op 8 minuten lopen van school. Je deelt een tweepersoonskamer met douche en toilet met een andere internationale deelnemer. Verder heb je een koelkast, tv met franse zenders en gratis Wifi op de kamer. 

Hoe ziet het programma eruit?

Op maandag start je met een mondelinge test om te bepalen welk niveau je hebt en in welke klas je komt. In de middag is er een rondtour door de stad. Elke ochtend ontbijt je in de residentie en heb je vervolgens op school drie lessen Frans. Na de lunch zijn er activiteiten, als kayakken, indoor klimmen, volleyballen of naar het strand. Het gezamenlijk diner is in het jeugdhostel, op loopafstand van school en de residentie. ‘s Avonds zijn er nog activiteiten als games night, salsales op het strand, weerwolven of het centrum in. Op zaterdag is er een hele dagexcursie naar een eiland of een pretpark. Altijd onder begeleiding.

Zeilen/ catamaran/ windsurfen
De Summer School werkt samen met de La Rochelle Sailing School (EVR). In plaats van de middagactiviteiten kun je ook kiezen voor het watersportprogramma. Van maandag t/m vrijdag tussen 14.00 en 18.00 ga je watersporten met andere franse tieners. Het is ook mogelijk om een zeilweek aan de Summer School vast te plakken. Je gaat met een Franse begeleider en 4 andere jongeren van maandag t/m vrijdag zeilen. Op een jacht van 9,5 meter navigeer je in de baai van La Rochelle en bij de eilanden. Koken aan boord, zeilen, vissen, spelletjes, zingen, een groot feest. Vanaf 22 juli en 12 augustus.

Familieprogramma
Dit programma is ideaal voor gezinnen die in La Rochelle vakantie willen vieren. Als één lid van het gezin deelneemt aan de lessen is er een op maat programma mogelijk met gezamenlijke accommodatie. Volwassenen kunnen ook een cursus Frans volgen. Voor kinderen onder de 5 jaar is er kinderopvang. Voor kinderen vanaf 6 jaar zijn er leuke watersportactiviteiten. Informatie en prijzen op aanvraag.

Wat is inbegrepen bij deze Summer School?

– 15 lessen van 60 minuten  per week
– Test, lesmateriaal en certificaat
– Verblijf in de residentie in een tweepersoonskamer met douche en toilet met jongere van hetzelfde geslacht.
– Volpension, geserveerd in de residentie en in het jeugdhostel
– Begeleiding
– Een vol programma van middag- en avondactiviteiten
– Een dagexcursie op zaterdag

Voorbeeldprogramma
Standaard programma 20 lessen

Startdata 2019:
30 juni
7, 14, 21 en 28 juli
4, 11 augustus

Aankomst/vertrek:
Zondag/ zaterdag
Transfer vanaf Nantes € 76 enkele reis

Prijs:
1 week: € 1220*
2 weken: € 2390
3 weken: € 3520
*1 week op aanvraag

Toeslag watersportprogramma:
€ 90 per week

Zeilweek: € 790 per week

Prijzen gastgezin, zonder verblijf of voor families op aanvraag.

 

Foto’s Summer School La Rochelle

Inlingua La Rochelle