Summer School La Rochelle

13 – 17 jaar

Summer School La Rochelle

13 – 17 jaar

Waarom deze Summer School?

La Rochelle is een gezellige stad aan de Franse westkust, tussen Nantes en Bordeaux. Het staat bekend om haar mooie haven met de oude torens. Voor de kust liggen drie prachtige eilanden als Ile de Ré. Ook Fort Boyard ligt hier. Er zijn stranden en vele watersport mogelijkheden. Een ideale plek om je zomer door te brengen!

De school heeft 12 klaslokalen en ligt vlakbij de haven. Je verblijft in een Frans gastgezin of in de luxe residentie met zwembad. Gastgezinnen wonen gemiddeld op 30 minuten van school (per fiets of bus). Zij brengen je op de eerste dag naar school. Je krijgt elke dag een lunchpakket mee. De residentie ligt op 600 meter van school en is voor jongeren vanaf 14 jaar.  De begeleiding slaapt er ook. Je deelt de kamer met een andere internationale jongere, hebt Wifi, tv en koelkast in de kamer. Er is een groot zwembad en een dakterras.

Hoe ziet het programma eruit?

Op maandag start je met een mondelinge test om te bepalen welk niveau je hebt en in welke klas je komt. In de middag is er een rondtour door de stad. Elke ochtend ontbijt je bij het gastgezin en heb je vervolgens op school drie lessen Frans. Na de lunch zijn er activiteiten, als kayakken, indoor klimmen, volleyballen of naar het strand.  ’s Avonds na het diner zijn er nog activiteiten als games night, salsales op het strand, weerwolven of het centrum in. Op zaterdag is er een hele dagexcursie naar een eiland of een pretpark. Altijd onder begeleiding.

Zeilen/ catamaran/ windsurfen
De Summer School werkt samen met de La Rochelle Sailing School (EVR). In plaats van de middagactiviteiten kun je ook gaan zeilen. Van maandag t/m vrijdag tussen 14.00 en 18.00 ga je watersporten met andere franse tieners. Het is ook mogelijk om een complete zeilweek aan de Summer School vast te plakken. Je gaat met een Franse begeleider en 4 andere jongeren van maandag t/m vrijdag zeilen. Op een jacht van 9,5 meter navigeer je in de baai van La Rochelle en bij de eilanden. Koken aan boord, zeilen, vissen, spelletjes, zingen, een groot feest. Vanaf 18 juli, 1 of 15 augustus 2022.

Familieprogramma
Dit programma is ideaal voor gezinnen die in La Rochelle vakantie willen vieren. Als één lid van het gezin deelneemt aan de lessen is er een op maat programma mogelijk met gezamenlijke accommodatie. Volwassenen kunnen ook een cursus Frans volgen. Voor kinderen onder de 5 jaar is er kinderopvang. Voor kinderen vanaf 6 jaar zijn er leuke watersportactiviteiten. Informatie en prijzen op aanvraag.

Wat is inbegrepen bij deze Summer School?

– 15 lessen van 60 minuten  per week
– Test, lesmateriaal en certificaat
– Verblijf in een gastgezin of in de residentie in een tweepersoonskamer met douche en toilet met jongere van hetzelfde geslacht.
– Volpension
– Begeleiding
– Een vol programma van middag- en avondactiviteiten
– Een dagexcursie op zaterdag

Startdata 2022:
19 en 26 juni
3, 10, 17, 24 en 31 juli
7, 14 en 21 augustus

Aankomst/vertrek:
Zondag/ zaterdag
Transfer vanaf Nantes € 80 enkele reis

Prijs:
In gastgezin:
1 week: € 980
2 weken: € 1878
3 weken: € 2775
In residentie:
1 week: € 1300
2 weken: € 2518
3 weken: € 3735

Toeslag Frans + zeilen:
€ 100 per week

Zeilweek: € 870 per week

Prijzen zonder verblijf of voor families op aanvraag.

 

Foto’s Summer School La Rochelle

Inlingua La Rochelle