Summer School Champéry

Engels/ Frans 12-14 & 15-17 jaar

Waarom deze Summer School?

De Summer School Champéry is een exclusieve school, vanwege haar hoge kwaliteit, kleinschaligheid en intensieve programma. Het vindt plaats in de Zwitserse Alpen, wat een prachtige omgeving is om in de zomer te verblijven. In de groene bergen met daartussen blauwe meren, waar veel buitenactiviteiten mogelijk zijn. Champéry is een gezellig bergdorp vlakbij de Franse grens en op 1000 meter hoogte. In de winter is het een geliefd skigebied, want de kabelbaan brengt je naar Portes du Soleil. Er wonen ongeveer 1300 inwoners. Champéry bestaat uit vele Zwitserse chalets en de Summer School wordt gehouden het ruime 4* Chateauform Chalet, zie de video hiernaast. Je kunt er een intensief Engels of Frans programma volgen met +/- 50 internationale deelnemers.

Het chalet ligt midden in het dorp. Er zijn meerdere klaslokalen met moderne faciliteiten, ook is er een gezamenlijke ruimte en restaurantgedeelte. Daarnaast heb je buiten op het terras een prachtig uitzicht op de bergen. Je slaapt in een één- of tweepersoonskamer met badkamer een andere internationale deelnemer. De Summer School wordt georganiseerd door Ceran. Dit is hèt taalinstituut van België, vergelijkbaar met ons instituut in Vught. Zij hanteert haar eigen succesvolle Ceran-lesmethode. Ook biedt zij een Summer School in België.

Hoe ziet het programma eruit?

Het intensieve programma bestaat uit 7 lessen per dag van 45 minuten op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, en dit is voor alle niveaus. De lessen zijn in kleine klassen met maar 6/7 (maximaal 9) internationale leerlingen. ’s Middags zijn er leuke outdoor activiteiten als klimmen, mountainbiken, wandelen, paardrijden of digitale fotografie, kookles, schilderen of programmeren. Ook zijn er activiteiten in de omgeving als Zwitserse chocolade maken, een avondwandeling, geiten melken, escape game. Verder is er ’s avonds nog een sociale activiteit als bordspellen of talentenjacht. Op woensdag en in het weekend zijn er hele dagexcursies naar bijvoorbeeld Geneve of Lausanne of naar een Aquaparc.

Wat is inbegrepen bij deze Summer School Champéry?

– 28 taallessen (21 uren) per week
– Test, lesmateriaal en certificaat
– Verblijf in het chalet in een een-/tweepersoonskamer met badkamer.
– Volpension, geserveerd in de eetzaal (lunchpakket op excursie)
– Begeleiding
– Middag- en avondactiviteiten
– Een dagexcursie op woensdag, zaterdag en zondag

Voorbeeldprogramma
Programma 1 week

Startdata 2022:
Engels en Frans:
3, 10, 17 juli

Aankomst/vertrek:
Zondag/ zaterdag
Transfer van/naar treinstation/ luchthaven Geneve € 130 enkele reis

Prijs:
2 weken: € 4500
3 weken: € 6750

Foto’s Summer School Champéry

CERAN