Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de Summer Schools, de programma’s, de lessen, het verblijf of iets anders?
Kijk eerst eens hieronder bij de veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden.
Staat de informatie die je zoekt er niet tussen, neem dan gerust contact met mij op.

Vragen over Summer Schools

Hoe lang duurt een programma?
De programma’s duren minimaal 1 week. Dit kan zijn van zaterdag tot zaterdag, zondag tot zaterdag of woensdag tot woensdag. Het is natuurlijk nog beter voor je taalontwikkeling als je 2 weken gaat en het leuke hiervan is dat je er ook een volledig weekend bent. Op zaterdag/ zondag is er vaak een hele dagexcursie. Uiteraard is het ook mogelijk 3 of 4 weken te gaan. Als de prijs niet staat vermeld, vraag het dan even bij me op.

Hoe verloopt de reis?
De reis van en naar de bestemming is niet inbegrepen. Je ouders kunnen je brengen of je kunt er zelf naartoe reizen. Als je alleen reist, adviseer ik een transfer erbij te boeken. Dan wordt je op de luchthaven opgehaald door iemand van de school en naar de Summer School gebracht. Dit kan ook voor de terugreis. Check wel voordat je de vluchten boekt even de mogelijke aankomsttijden. Ook is het belangrijk bij de luchtvaartmaatschappij na te vragen of je als ‘Unaccompanied Minor’ moet vliegen, dit is afhankelijk van je leeftijd. Vaak geldt er op de vluchten en de transfer dan een toeslag.

Welk niveaus van het Engels zijn er?
De klassen worden ingedeeld op niveau. De niveaus van het Europees Referentiekader worden aangehouden. Dit is van A1 tot C2, van basiskennis tot vergevorderd, zie ook www.erk.nl Het afnemen van de test varieert per school, soms wordt dit voor vertrek online afgenomen, maar meestal op de eerste (les)dag.

Hoeveel andere Nederlanders zijn er?
De andere deelnemers aan de Summer Schools zijn internationale jongeren. Zij komen uit veel verschillende landen, als Duitsland, Spanje, Italië, Zwitserland etc. Met elkaar praat je in de buitenlandse taal en zo kun je samen oefenen. Het aantal Nederlanders op de scholen ligt erg laag, op ongeveer 1 tot 5 %.

Kan ik samen met een vriend/ vriendin of broer/ zus gaan?
Natuurlijk kun je samen met een bekende gaan. Ik kan dan ook voor je navragen of je op dezelfde kamer mag slapen. Jongens en meiden worden wel gescheiden. Let wel, dat je dan wel eerder samen Nederlands gaat praten.

Uit hoeveel jongeren bestaat een klas?
De klassen bestaan uit maximaal 16 internationale jongeren. Meestal ligt het gemiddelde lager, op 12 jongeren. Dit is helemaal afhankelijk van hoe druk het op de school is en welk niveau je hebt.

Hoe is de begeleiding geregeld?
De toegewijde leraren, de medewerkers en het ‘welfare team’ zorgen ervoor dat er 24 uur per dag begeleiding is. Het is daarom ook verplicht om aan het gehele programma deel te nemen. In de uitvoering van de activiteiten, sporten en excursies is er één begeleider op een groep van 8 tot 15 jongeren. Dit aantal varieert per school en per startdatum. Deze begeleider is het eerste aanspreekpunt. Ook krijg je een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is.

Welke kosten komen er nog bij?
Op de pagina van de Summer School staat exact aangegeven wat inbegrepen is. Voor het maken van de boeking, bereken ik 45 euro inschrijfgeld, lees meer hierover op de pagina werkwijze. Ook de reis van en naar de bestemming en de verzekeringen zijn niet inbegrepen. Ik adviseer je een reisverzekering af te sluiten, maar check wel of deze educatieve reis daar ook onder valt. De bijkomende kosten ter plaatse is het zakgeld. Het is handig om wat zakgeld mee te nemen voor souvenirs of extra drankjes en versnaperingen.